De neînvins de Laura Hillenbrand

de_neinvins_micSUPRAVIEȚUIRE. ÎNDÂRJIRE. ÎMPĂCARE

O POVESTE INCREDIBILĂ ȘI ADEVĂRATĂ

DIN 23 IANUARIE 2015 ÎNTR-O ECRANIZARE DE EXCEPȚIE ÎN REGIA ANGELINEI JOLIE!

DESEMNATĂ DE REVISTA TIME DREPT CARTEA DE NONFICȚIUNE A ANULUI

CÂȘTIGĂTOAREA PREMIULUI PENTRU CĂRȚI BIOGRAFICE DECERNAT DE LOS ANGELES TIME

Zguduitoare. […] Fascinantă. […] Cartea lui Hillenbrand este atât de cinematografică, iar evenimentele pe care le descrie atât de incredibile, încât nu îndrăznești să-ți dezlipești ochii de pe pagină.” – PEOPLE

În copilărie, Louis Zamperini a fost un delicvent incorigibil. În adolescență, el și-a orientat spiritul rebel spre atletism, descoperindu-și un talent uimitor, care l-a dus la Jocurile Olimpice de la Berlin. După începerea celui de-al Doilea Război Mondial, sportivul a devenit aviator. În luna mai a anului 1943, bombardierul său s-a prăbușit în Oceanul Pacific și Zamperini a supraviețuit pe o barcă de salvare vreme de 47 de zile. A urmat experiența de coșmar a lagărelor japoneze pentru prizonieri de război. La limita rezistenței, Zamperini a răspuns disperării cu ingeniozitate, suferințelor cu speranță, brutalităților cu revoltă. Soarta lui, triumfătoare și tragică deopotrivă, avea să atârne de firul tot mai subțire al voinței sale.

De neînvins este o mărturie de neuitat a rezistenței minții, corpului și spiritului uman, adusă strălucitor la viață de Laura Hillenbrand.

laura_hillenbrandLaura Hillenbrand este autoarea a două cărți ajunse pe prima poziție a topului de bestselleruri din New York Times – De neînvins și Seabiscuit: An American Legend, care a fost nominalizată pentru Premiul Național Books Critics Circle, a câștigat Premiile Book Sense Book of the Year și Wiliam Hill Sports Book of the Year, a ajuns pe cincisprezece liste cu cele mai bune cărți ale anului și a inspirat filmul Cursa secolului, nominalizat la șapte premii Oscar, inclusiv pentru „Cel mai bun film”. Laura Hillenbrand este consultant pentru filmul artistic realizat de Universal Pictures pe baza cărții De neînvins, iar articolul „A Sudden Illness”, publicat de ea în revista New Yorker, a obținut Premiul National Magazine 2004. A mai publicat în New York Times, Vanity Fair, The Washington Post și Los Angeles Times. Împreună cu actorul Gary Sinise a pus bazele fundației caritabile Operation International Children, care asigură rechizite școlare copiilor prin intermediul soldaților americani.

Lasă un comentariu