Alb ca Zăpada de Salla Simukka

2718_0f050849Fanii primului volum din trilogia Alb-ca-Zăpada au motive de bucurie: Lumikki Andersson, adolescenta ciudată și rebelă, vine cu o nouă poveste!

Lumikki călătorește la Praga, unde o cunoaște pe Zelenka. Aceasta îi dezvăluie că este sora ei, iar povestea i se pare veridică lui Lumikki. În scenă apare și Jiri, reporter la canalul de știri Super8. Împreună cu el, Lumikki încearcă să afle adevărul legat de secta numită Familia Albă, din care face parte și Zelenka. Liderul sectei, Adam, pune la cale sinuciderea în masă a membrilor acesteia.
Lucrurile se precipită, iar finalul aduce dezvăluiri surprinzătoare și încă o lecție de viață pentru Lumikki: fiecare om are o latură ascunsă și inocența nu e neîntinată ca zăpada.

Salla Simukka e o tânără autoare extraordinar de talentată. Trilogia Alb-ca-Zăpada poate sta alături de cele mai dure thrillere nordice și are o eroină nonconformistă pe măsură. În tușe de roșu, alb și negru, povestea lui Lumikki are o aură de magie înghețată. – Kirkus Reviews

Lumea pe care o creează Salla Simukka are un farmec exotic aparte. Finlanda, cu peisajele și locuitorii ei, rămâne un ținut misterios, încărcat de legendă. – Publishers Weekly

„Lumikki privea acum strălucirea soarelui și albul norilor, gândindu-se că, deși călătoria nu-i dăduse vreun răspuns la întrebările trecutului, găsise indicii. Era mai sigură ca niciodată că Zelenka se apropiase surprinzător de adevăr. Visele și amintirile lui Lumikki erau adevărate. Zelenka i le trezise, prin minciuna ei. Lumikki știa că nu își imaginase jocul de-a Alb-ca-Zăpada și Roșie-ca-Trandafirul. Totul se întâmplase cu adevărat.
Cândva, avusese o soră.”

Salla SimukkaSalla Simukka (n. 1981) este autoarea succesului internațional Alb-ca-Zăpada, în curs de publicare în 46 de țări, dar și o traducătoare experimentată. Simukka semnează în mod regulat cronici literare și este editor asociat la o publicație pentru tineri, Lukufiilis. În ianuarie 2013, pentru romanele Jäljellä și Toisaalla, Salla Simukka a fost recompensată cu Topelius Prize, cel mai prestigios premiu finlandez acordat autorilor de literatură pentru copii și adolescenți.
La Editura Trei a apărut Roșu ca sângele, primul volum al trilogiei Alb-ca-Zăpada.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s