Recenzie ~ La cumpărături în rochie de mireasă de Sophie Kinsella

Jurnal de nuntă

la-cumparaturi-in-rochie-de-mireasa_1_fullsize

Fie că recunoaște, fie că nu, orice fată a visat, cel puțin o dată, la nunta ca-n povești în care ea este prințesa absolută, cea mai frumoasă și mai norocoasă persoană de pe pământ. Becky Bloomwood, eroina romanului La cumpărături în rochie de mireasă, nu face nici ea excepție de la regulă. Și, ca orice femeie care se respectă, își convinge cu subtilitate partenerul că este momentul să o ceară în căsătorie. Luke îi depășește așteptările, găsind o metodă inedită și emoționantă de a-i pune întrebarea cu răspuns deja sugerat. Din acest moment, începe un adevărat carusel al pregătirilor pentru marele eveniment, complicat de faptul că eroina pur și simplu nu știe ce să aleagă: o nuntă în stil tradițional, după dorința mamei sale, în Oxshott, orășelul tipic englezesc în care s-a născut, sau o nuntă fastuoasă, la cea mai râvnită locație din New York, Hotelul Plaza, organizată de Elinor, simandicoasa mamă a lui Luke. Evident, nici una din părți nu este la curent cu cealaltă nuntă.
Ce va face Becky? Ambele nunți sunt demarate simultan, ca două trenuri care au pornit din stație și se apropie cu viteză de destinație. Care va fi de această dată miracolul salvator?

Din când în când, simt nevoia să citesc ceva care să mă scoată din realitatea banală și să mă binedispună, iar ca să merg la sigur aleg un roman chick lit.
Am descoperit universul acestui stil savuros prin intermediul autoarei Sophie Kinsella, odata cu volumul Ma dau în vînt după cumpărături și mi-am propus să citesc toate cărțiile acestei serii. Din păcate, nu am putut să fac rost de volumul al doilea, Goana după cumpărături în New York, nefiind disponibil pe niciun site sau în librării, astfel că am început să citesc La cumpărături în rochie de mireasă.
În această a treia parte a seriei, cea mai îndrăgită „shopaholică” se mărită, iar cititorii sunt invitați la nuntă (sau nunți?).
Fie că vor să recunoască sau nu, toate fetele visează să fie mirese într-o bună zi cu soare și, între timp, visează și la Făt-Frumos. Becky Bloomwood nu face nici ea excepție de la regulă și, după ce și-a găsit alesul în persoana multimilionarului Luke Brandon, tot ce mai stă în cale împlinirii acestui vis este cererea în căsătorie.
Din fericire pentru Becky, Luke nu stă prea mult pe gânduri și îi pune întrebarea cu răspuns deja sugerat, într-un mod care o lasă mută de uimire.
Din momentul în care euforia se mai răspândește, începe un adevărat maraton al pergătirilor pentru nuntă sau mai bine zis nunți, deoarece eroina este confuză în privința locației. În același timp, demarează organizarea marelui eveniment în Oxshott și New York. O nuntă în stil tradițional în orășelul natal al protagonistei, după dorința mamei ei, concurează cu o nuntă grandioasă în New York, la faimosul Hotel Plaza, organizată de Elinor, mama lui Luke, iar Becky este prinsă la mijloc în bătălia celor două mame.
Nehotărâtă cum o știm, Becky Bloomwood amână tot mai mult luarea unei decizii, iar acest lucru crează probleme la care nu mai reușește să găsească rezolvare. Dar, soarta ține din nou cu ea și îi scoate în cale oameni care o ajută să își îndeplinească visul.
La cumpărături în rochie de mireasă este un roman pe care orice viitoare soție are trebui să îl citească, fiind un veritabil jurnal de nuntă care te ajută să îți organizezi cea mai importantă zi din viața ta, dar, în același timp, te destinde și te face să uiți de emoții prin maniera amuzantă în care este scris.

La cumpărături în rochie de mireasă, Sophie Kinsella, traducere din limba engleză de Vali Florescu, Editura Polirom, 2006, 480 pag.

star-rating-icon star-rating-icon star-rating-icon star-rating-icon

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s