Top 5 cărți de citit în toamna aceasta

Mai este o zi până la începutul oficial al toamnei, când trebuie să spunem „pe curând” vacanței, dar nu și lecturilor. Cărțile pe care vi le propun pentru toamna aceasta sunt menite să facă trecerea de la cele ușoare, efervescente, de plajă, la unele ceva mai serioase, mai „coapte”.
Toate volumele prezentate sunt apărute în 2014 și îmi propun, alături de voi, să le citesc până la sfârșitul anului.

1. Delirium de Lauren Oliver
Se spune că leacul iubirii mă va face fericită pe veci.
Și întotdeauna am crezut asta.
Până acum.
Acum totul s-a schimbat.
Aș prefera să mă infectez cu iubire fie și numai o fracțiune de secundă decât să trăiesc o sută de ani în minciună.

0
Comandă aici.

2. Căutând-o pe Alaska de John Green
Miles Halter, un adolescent singuratic pasionat de cuvintele rostite de personaje celebre în ultimele lor clipe de viață – pleacă la școala cu internat Culver Creek în căutarea a ceea ce Rabelais numea „Marele Necunoscut”.
Acel Necunoscut se dovedește mai tulburător decât și-ar fi imaginat vreodată când în noul său cerc de prieteni își face intrarea seducătoarea Alaska Young.
Inteligentă, amuzantă, imprevizibilă, Alaska îl atrage într-o lume misterioasă de lumini și umbre, ce stă sub semnul ultimelor cuvinte ale lui Simon Bolivar, faimosul general imortalizat de Gabriel Garcia Marquez „Cum o să mai ies eu din labirintul ăsta?” Nimic nu va mai fi la fel…

2620_04dbe6e8
Comandă aici.

3. Slam. Din dragoste pentru Layken de Colleen Hoover
După moartea neașteptată a tatălui ei, Layken, de optsprezece ani, rămâne singurul punct de sprijin atât pentru mama sa, cât și pentru fratele ei mai mic. Aparent, ea este puternică și plină de viață, dar, în sinea ei, simte cum își pierde speranța pe zi ce trece.
Apariția unui tânăr schimbă totul. Mutându-se în celălalt colț al țării, Layken face cunoștiință cu vecinul ei, de douăzeci și unu de ani, care are o pasiune uimitoare pentru poezia slam. În doar câteva zile, între ei se înfiripă sentimente puternice și, în sufletul lui Layken, speranța prinde un nou contur.
Dar, după prima întâlnire plină de trăiri intense, soarta îi lovește în plin, când o dezvăluire șocantă pune capăt noii lor relații. Interacțiuniile zilnice devin insuportabile, în timp ce eo s estrăduiesc să găsească un echilibru între sentimentele ce îi unesc și secretele ce îi despart.

Slam_3
Comandă aici.

4. Zi după zi de David Levithan
Zi după zi un alt trup.
Zi după zi o altă viață.
Zi după zi îndrăgostit de aceeași fată.
Un adolescent care-și spune, simplu, A, se trezește în fiecare dimineață într-un alt trup, trăind o altă viață. Niciodată nu e prevenit în legătură cu locul unde se va afla sau persoana în trupul căreia va fi. A s-a împăcat cu situația lui și chiar și-a stabilit câteva reguli „de supraviețuire”. Niciodată să nu se atașeze prea tare. Să evite să fie remarcat. Să nu se implice.
Totul până într-o zi când se trezește în corpul lui Justin și o cunoaște pe iubita acestuia, Rhiannon. Regulile sale stricte nu se mai aplică. Pentru că, în sfârșit, a găsit pe cineva alături de care vrea să rămână pentru totdeauna, zi după zi.
O poveste fascinantă, ce lansează o provocare: putem iubi cu adevărat pe cineva menit să ia altă înfățișare în fiecare zi?

2616_43445d24
Comandă aici.

5. Cel mai de preț cadou de Nicholas Sparks
În primăvara lui 1984, liceenii Amanda Collier și Dawson Cole s-au îndrăgostit. Cu toate că făceau parte din două lumi diferite, dragostea lor părea să sfideze toate regulile de viață din micul oraș Oriental, Carolina de Nord. Însă evenimentele neprevăzute urmau să dezbine acest cuplu tânăr, trimițându-i pe fiecare în direcții diametral opuse. ACum, după douăzeci și cinci de ani, Amanda și Dawson sunt chemați înapoi la înmormântarea lui Tuck Hostetler, mentorul care, odinioară, a adăpostit idila lor adolescentină. Pe măsură ce Amanda și Dawson îndeplinesc instrucțiunile pe care Tuck le-a lăsat pentru ei, aceștia realizează că nimic din ceea ce știau – despre Tuck, despre ei înșiși și despre visurile lor dragi – nu era așa cum părea.

coperta_2991_big.gif
Comandă aici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s