Recenzie ~ Talismanul norocos de Nicholas Sparks

Nimic nu e întâmplător

coperta_2680_big.gif

Un fost pușcaș marin american pe nume Logan Thibault găsește în deșertul irakian fotografia unei femei zâmbitoare, care va deveni un fel de amuletă în perioada în care rămâne în Irak. La puțin timp după aceea, el începe să aibă noroc: câștigă la pocher sau chiar supraviețuiește unui atac cu bombă în care își pierd viața doi dintre cei mai buni camarazi ai lui. La întoarcerea în Colorado, Thibault nu-și poate scoate nici poza, nici pe femeie din minte, așa că își propune să o găsească. O sensibilă poveste de dragoste care va emoționa pe oricine o citește.

Întotdeauna am crezut că nimic nu e întâmplător și că fiecare lucru se întâmplă cu un motiv, iar pe acest principiu a mers și Nicholas Sparks în acest roman.
Talismanul norocos este povestea unui pușcaș marin american pe nume Logan Thibault (T-Bow) care, pe vremea când se afla într-o misiune în Irak, găsește o fotografie pe jumătate îngropată în nisip. În fotografie este o femeie frumoasă, cu un zâmbet care îl cucerește, iar pe spatele fotografiei este scrisă inițiala E.
Din momentul în care Thibault găsește fotografia și începe să o poarte cu el, norocul îi surâde la cărți și supraviețuiește unui atac cu bomba, în care își pierde doi camarazi de război.
Cel mai bun prieten al lui T-Bow consideră că fotografia este un talsiman norocos și că găsirea ei nu a fost întâmplătoare.
Întors din Irak, el se decide să plece în căutarea celei din fotografie, însoțit de câinele său Zeus, un ciobănesc german adorabil. După luni de căutări, cei doi ajung într-un orășel pe nume Hapton, o găsește pe cea de al cărei zâmbet s-a îndrăgostit și, fără să-și deconspire gândurile și intențiile, încearcă să se apropie de ea.
Elizabeth este o mamă singură care locuiește cu mama și fiul ei. Împreună se ocupă de un adăpost pentru câini, iar acesta este modul în care cei doi ajung să interacționeze, Thibault oferindu-se să le acorde o mână de ajutor la îngrijirea patrupedelor.
Idila lor începe timid și este o legătură care se crează prin intermediul lui Ben, fiul lui Elizabeth, de care T-Bow se atașează din primul moment.
Însă, ca în orice poveste frumoasă, dragostea și liniștea sunt umbrite de un personaj negativ, în persoana lui Keith Clayton, tatăl lui Ben.
Intrigile pe care Keith le provoacă și piedicile pe care încearcă să le pună, în relația dintre Thibault și Elizabeth, ajung să îi despartă pe cei doi și îi fac să meargă pe drumuri separate.
Nicholas Sparks ne arată, însă, că dragostea învinge și că cel care face rău este întotdeauna pedepsit.
Talismanul norocos este un roman despre iubire, prietenie și loialitate, care te cucerește de la primele pagini și îți demonstrează că există finaluri fericite.

Talismanul norocos, Nicholas Sparks, traducere din limba engleză de Lingua Connexion, Editura RAO, 2012, 345 pag.

star-rating-icon star-rating-icon star-rating-icon

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s