Recenzie ~ Numere de Rachel Ward

E timpul să fugi!

coperta_2774_big.gif

Atunci când vezi numerele tuturor, viața nu este ușoară. Jem nu a știut întotdeauna ce înseamnă acele numere, însă acum patru ani, moartea mamei sale în urma unei supradoze de heroină a făcut ca totul să fie mai clar. Numărul pe care Jem îl vede atunci când privește pe cineva în ochi nu este nimic altceva decât data morții acelei persoane. Nu e de mirare că Jem a dus o viață de izolare până să îl cunoască pe Spider, un băiat cu totul haotic, dar care e dispus să lupte pentru ea. În timpul unei excursii la Londra, Jem vede moartea în ochii unor turiști, chiar în acea zi. Groaza care o cuprinde odată cu această realizare o face să fugă cât mai departe de acel loc, însă decizia pripită îi propulsează atât pe ea, cât și pe Spider în capul listei de suspecți ai atacului terorist ce a urmat imediat. Un thriller de debut captivant, îndrăzneț, cu un final complet imprevizibil.

Numele, volumul de debut al lui Rachel Ward și primul din trilogia cu același nume, este un roman care a reușit să îmi capteze atenția din primul moment în care am citit descrierea.
Deși știam, în linii mari, despre ce este vorba în acest volum, habar nu aveam încotro se îndreaptă povestea și care va fi deznodământul. Tot ceea ce mi-am imaginat că se va întâmpla a fost răsturnat de finalul total neașteptat.
Romanul o are în prim plan pe Jem, o adolescentă , în vârstă de cincisprezece ani, a cărei viață nu a fost deloc ușoară. Crescută de o mamă dependentă de droguri, care moare în urma unei supradoze, ea ajunge să-și trăiască adolescența în diferite familii adoptive sau alături de asistenți maternali.
Jem este o fire introvertită, căreia îi este foarte greu să se atașeze de oameni, din cauza unui „dar” mai puțin obișnuit, de a vedea data morții în ochii lor.
În ciuda refuzului de a-și face prieteni, îl acceptă în viața ei pe Spider, un băiat de culoare, înalt și deșirat, dar optimist și plin de energie.
Aflați în locul nepotrivit la momentul nepotrivit, cei doi devin suspecți într-un act de terorism întâmplat la Ochiul Londrei și sunt nevoiți să fugă pentru a scăpa de autorități.
Momentele petrecute de Jem și Spider pe parcursul goanei după libertate sunt foarte intense și te fac să vrei să oprești timpul în loc, însă soarta nu poate fi schmbată, iar finalul este inevitabil.
Acțiunea are loc în Londra zilelor noastre, ceea ce m-a făcut să înțeleg mai bine modul de a acționa al protagonistei și, de asemenea, să mă transpun în mijlocul evenimentelor.
Numere este un roman în care acțiunea se petrece treptat, te ține cu sufletul la gură și nu îți permite să îl lași din mână până nu ajungi la ultima pagină.
Sfârșitul este unul emoționant care te face să te revolți asupra destinului dar, în același timp, te lasă mut de uimire și cu dorința de a citi următorul volum.
Romanul este un mix de mister, dramă și romantism, pe care nu trebuie să îl ratezi dacă îți plac cărțile de acest gen.

Fiecare secundă petrecută acolo ne apropia de momentul în care urma să se întâmple ceva ce avea să-i distrugă pe toți oamenii aceia. Inima îmi bătea atât de tare, încât aveam senzația că o să-mi sară din piept.

Numere, Rachel Ward, traducere din limba engleză de Lingua Connexion, Editura RAO, 2012, 250 pag.

Această carte mi-a fost oferită pentru recenzie de librăria online Libris. Pe site-ul librăriei online Libris puteți găsi o gamă variată de cărți în română, dar și cărți în engleză la prețuri extrem de avantajoase.

star-rating-icon star-rating-icon star-rating-icon star-rating-icon

Reclame

2 păreri la “Recenzie ~ Numere de Rachel Ward

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s