Recenzie ~ Elixirul vieții de Kenneth Oppel

Cele mai bune intenții pot da naștere celor mai întunecate obsesii

Elixirul-vietii

Viktor și fratele lui geamăn, Konrad, au explorat toate coridoarele secrete și camerele tainice din somptuosul lor castel Frankestein. Cu excepția uneia.
Biblioteca Întunecată adăpostește tomuri străvechi, misterioase, scrise în limbi ciudate și pline de cunoștiințe interzise. Tatăl lor îi obligă să promită că nu vor vizita niciodată biblioteca, însă în clipa în care Konrad cade grav bolnav, Viktor înțelege că trebuie să descopere cartea ce conține rețeta pentru legendarul Elixir al Vieții.
Elixirul necesită doar trei ingrediente. Dar astre nefaste, o alchimie periculoasă și un triunghi amoros nefericit pun în pericol, la fiecare pas, reușita strădaniilor lor. Viktor știe că nu poate să dea greș. Însă sorții săi de izbândă depind de cât de departe poate împinge granițele naturii, ale științei și ale iubirii – și cât de mult este dispus să sacrifice!

Elixirul vieții, primul volum din seria Ucenicia lui Viktor Frankestein, scris de Kenneth Oppel, este o călătorie magică în lumea secretelor din spatele ușilor castelului familiei Frankestein, din apropierea Genevei.
La prima vedere, volumul poate părea o lectură ușoară fără prea multe complicații sau emoții, însă, nu este nici pe departe așa. Kenneth Oppel reușește să surprindă printr-o interpretare originală a poveștii lui Viktor Frankestein, pe care trebuie să o citiți dacă vă plac romanele de aventuri.
Viktor și Konrad Frankestein sunt doi frați gemeni care trăiesc alături de părinți și verișoara lor Elizabeth, într-un castel vechi, cu camere și coridoare secrete, iar una dintre camere ascunde o bibliotecă învăluită în mister.
Prima parte a cărții gravitează în jurul acestui loc și a motivului pentru care nimănui nu îi e permis să pășească în el.
Lucrurile se complică atunci când Konrad se îmbolnăvește, iar o vizită în Biblioteca Întunecată și aflarea unui leac pentru fratele său, devin o misiune imperioasă pentru Viktor.
În multitudinea de cărți aflate în bibliotecă, Viktor găsește un remediu împotriva bolii care îi macină fratele, iar alături de Elizabeth și Henry pleacă în căutarea ingredientelor pentru Elixirul vieții.
Călătoria îi poartă pe cei trei pe cărări nebănuite, iar aventurile prin care trec te țin cu sufletul la gură, neștiind ce primejdii îi pândesc și ce sacrificii vor trebui să facă pentru a dobândii salvarea lui Konrad.
O alchimie periculoasă și un triunghi amoros nefericit le amenință la fiecare pas căutările și, la un moment dat, chiar viața celor trei. Însă, dorința arzătoare de a-i reda sănătatea fratelui său, dar și nevoia de a-și demonstra sieși că este un om puternic, îl fac pe Viktor să încalce toate regulile jocului și să meargă până la capăt pentru obținerea licorii magice.
Finalul este unul total neașteptat, care te lasă mut de uimire și îți demonstrează că știința și natura își revendică tributul în cel mai dureros mod cu putință.
Elixirul vieții este o poveste palpitantă, în care pericolul pândește la tot pasul, iar sentimentele sunt gata să-i ia prin surprindere și pe cei mai încrezători dintre ei.

În acea noapte, în timp ce dormeam, mintea mea m-a dus în biblioteca tatei, și acolo am stat, înconjurat de cărți de medicină, chinuindu-mă cu greaca și latina, încercând să-l vindec pe Konrad.

Elixirul vieții, Kenneth Oppel, traducere din limba engleză de Bogdan-Alexandru Sasu și Shauki Al-Gareeb, Editura LEDA, 2012, 384 pag.

star-rating-icon star-rating-icon star-rating-icon star-rating-icon

Reclame

O părere la “Recenzie ~ Elixirul vieții de Kenneth Oppel

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s