IN MY MAILBOX #5

Hei! Ce mai faceți? Cum e în vacanță? O să vă prezint cărțile pe care le-am adăugat în bibliotecă în luna iunie. Aș vrea să mulțumesc librăriei online Libris pentru minunatul volum Cartea viitorului. Voi posta în curând o „leapșa” preluată de la fetele de pe Walking on Letters cu lista cărților pe care vreau să le citesc vara aceasta 😀

ღ, Jacqline!

Dragă John de Nicholas Sparks

John, un tânăr rebel și confuz, renunță la ?coală și se înrolează în armată, neștiind ce altceva să facă în viață, până când o întâlnește pe fata visurilor sale, Savannah. Atracția reciprocă se transformă rapid într-o dragoste puternică, iar Savannah hotărăște să-l aștepte pe John să-și îndeplinească datoria față de țară. Dar tragedia din 11 septembrie schimbă totul. John simte că trebuie să rămână alături de camarazii lui în aceste momente și se înrolează pentru încă doi ani.
Din nefericire pentru el, între timp, viața merge mai departe pentru Savannah care se îndrăgostește de altcineva. Scrisoarea care începea cu „Dragă John” frânge o inimă și schimbă pentru totdeauna două vieți. Întors acasă, John trebuie să se obișnuiască cu ideea că Savannah, acum o femeie măritată, este dragostea lui adevărată și să ia cea mai dificilă decizie din viața lui.

Cartea viitorului de Cecelia Ahern

Tamara Goodwin a avut mereu tot ce și-a dorit. A crescut într-o vilă luxoasă, cu plajă privată, un dressing cu haine de firmă, pat cu baldachin și propriul jacuzzi. Când, pe neașteptate, tatăl ei moare, viața Tamarei și a mamei sale se schimbă dramatic. Îngropate în datorii, ele sunt nevoite să se mute la țară, într-o căsuță aflată în curtea castelului Kilsaney. Într-o bună zi, un autobuz cu o bibliotecă ambulantă trece pragul domeniului. Privirea Tamarei cade asupra unui volum legat în piele, cu lacăt și încuietoare aurite. Ceea ce descoperă acolo îi taie răsuflarea și îi zguduie lumea din temelii… O carte plină de suspans și de mister, care vorbește cu delicatețe despre dragoste și prietenie.

Spulberă-mă. Atingerea lui Juliette – vol. 1 de Tahereh Mafi

„NU MĂ POȚI ATINGE”,
ÎI ȘOPTESC.

MINT,
e ceea ce nu-i spun.

EL MĂ POATE ATINGE,
e ceea ce vreau să-i spun.

TE ROG, ATINGE-MĂ,
e ceea ce vreau să-i spun.

Dar când oamenii mă ating, se întâmplă anumite lucruri.

Lucruri ciudate.

Lucruri rele.

LUCRURI FATALE.

Nimeni nu știe de ce atingerea lui Juliette e fatală, dar Restaurația și-a făcut planuri legate de ea. Planuri de a o folosi ca pe o armă.
Însă Juliette are propriile ei planuri.
După o viață lipsită de libertate, ea descoperă în sfârșit forța de a se răzvrăti pentru prima oară și de a-și găsi un viitor alături de cel pe care crezuse că-l pierduse pentru totdeauna.

Frenezia de Francesca Lia Block

Când a împlinit treisprezece ani, lui Liv i s-a întâmplat ceva care i-a schimbat complet viața. Din acest moment, se simte pierdută… nu se mai regăsește în nimic. Singurele clipe în care este cu adevărat ea însăși sunt cele petrecute alături de prietenul ei, Corey, în pădurea din jurul orașului în care cei doi locuiesc. Dar lucrurile continuă să se complice: în pădure, Liv este urmărită de o femeie misterioasă, un grup de băieți ciudați o pândesc… și tot aici află de blestemul ce pare că o va bântui pentru totdeauna. Blestemul care, cu patru ani în urmă, i-a provocat FRENEZIA. Și care i-o poate provoca din nou, cât de curând…

Eve de Anna Carey

În ultima noapte petrecută în școala de fete unde este elevă, Eve descoperă ceea ce se întâmplă în realitate cu absolventele – și soarta cumplită care le așteaptă.
Evadând din singurul cămin pe care îl cunoscuse vreodată, ea pornește într-o călătorie lungă, presărată cu piedici înșelătoare, în căutarea unui loc în care să poată supraviețui. Pe drum îl întâlnește pe Caleb, un băiat rebel și dur, care trăiește în sălbăticie. Separată de bărbați întreaga viață, Eve fusese învățată să se teamă de aceștia, dar Caleb îi câștigă treptat încrederea… și inima.
Când soldații încep să îi vâneze, Eve trebuie să aleagă între adevărata dragoste și propria ei viață.

Paranormal de Kiersten White

Paradoxal, deși lucrează pentru Agenția Internațională de Securitate pentru Paranormali, Evie s-a considerat întotdeauna o ființă normală. Desigur, cea mai bună prietenp a ei este o sirenă, fostul ei iubit este silf, iar ea se îndrăgostește de un metamorf…
Numai că ființele paranormale încep să moară, iar visele lui Evie sunt bântuite de voci obsedante și profeții misterioase. Curând, ea își dă seama că ar putea să exite o legătură între abilitățile ei și valul brusc de crime… Cam mult pentru o ființă normală!

Adevăr sau provocare. Jocul minciunii – vol. 2 de Sara Shepard

Viața mea perfectă era o minciună.
Acum aș face orice ca să dezvălui adevărul.

Până nu demult, aveam tot ce-și poate dori o fată: prieteni extraordinari, un iubit superdrăguț, o familie iubitoare. Dar niciunul din ei nu știe că am dispărut – că sunt moartă. Ca să rezolve misterul morții mele, sora mea geamănă pierdută cu mult timp în urmă, Emma, se dă drept mine.
Iar ucigașul meu îi pândește fiecare mișcare. Îmi aduc aminte foarte puține lucruri despre viața mea, așa că nu pot decât s-o urmăresc pe Emma, care încearcă să afle cum și unde am dispărut. Dar cu cât sapă mai adânc, cu atât mai mulți suspecți scoate la iveală. Se pare că eu și prietenele mele jucam o mulțime de jocuri – jocuri care distrugeau viețile altora.
Oricine ar fi putut dori să se răzbune… și să ne vadă pe mine – și acum și pe Emma – moarte.

Experimentul Angel. Maximum Ride – vol. 1 de James Patterson

Șase copii minunați, fără un cămin, fără familii, fug pentru a-și salva viața. Max Ride și cei mai buni prieteni ai ei sunt rezultatul unui experiment cumplit: au fost crescuți într-un laborator-închisoare, ca șobolanii în cuști, fiind modificați genetic, astfel încât au aripi și pot zbura. Iar acesta este doar începutul puterilor lor uimitoare. Acum, după ce au reușit să evadeze, trebuie să afle răspunsul la multele întrebări care îi obsedează: cum au venit pe lume, cine sunt părinții lor, de ce sunt superiori altor ființe umane, cum pot scăpa de creaturile blestemate care îi urmăresc și multe altele.
Un thriller fascinant, cu personaje care te cuceresc de la prima pagină, multă acțiune, suspans și aventură.

 Voi ce ați mai adăugat în bibliotecă?

8 păreri la “IN MY MAILBOX #5

  1. Super toate cartile achizitionate 😀 Am terminat si eu de curand Cartea viitorului. Nu stiu cum sunt celelalte carti ale autoarei insa aceasta mi s-a parut asa si asa. In orice caz draguta pe alocuri. Adevar sau provocare este interesanta. Chiar ieri ma gandeam la aparitia volumului trei 😀 Am luat si eu Spulbera-ma insa nu am apucat sa o termin. Daf presimt ca in curand imi fac timp de ea. Sa ne spui um e Eve daca apuci sa o citesti in curand. As vrea si eu sa o iau in vara asta ;D Lectura placuta >:D<

    • Multumesc! Ma bucur ca iti plac 🙂
      Momentan citesc Spulbera-ma (o ador!), iar apoi urmeaza Cartea viitorului si Eve 😀 Sper sa reusesc sa postez recenziile inainte sa plec in vacanta! >:D<

  2. Cartea viitorului am citit-o si eu, e interesanta iar cea mai mare parte a misterului o afli la sfarsit, Draga John ne-a povestit-o o colega la ora de romana, si era faina si aceea! 🙂 Spor la citit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s