SERIE DE WEEKEND #5: DISPOZITIVE INFERNALE DE CASSANDRA CLARE

DISPOZITIVE INFERNALE #1: ÎNGERUL MECANIC

Tessa Gray, o adolescentă de șaisprezece ani, traversează oceanul pentru a-și găsi fratele. Destinația ei este Anglia, în plină epocă victoriană, dar ceva terifiant o așteaptă în Lumea de Jos a Londrei, unde vampiri, vrăjitori și alte creaturi supranaturale bântuie străzile iluminate cu gaz.
Numai vânătorii de umbre, războinici hotărâți să scape lumea de demoni, mențin cât de cât ordinea în acest haos. Răpită de misterioasele Surori Întunecate, membre ale unei organizații secrete numite clubul Pandemonium, Tessa află curând că ea însăși face parte din Lumea de Jos și că este posesoarea unui talent rar: puterea de a se transforma, după propria-i voință, într-o altă persoană. Însă Magistrul, o figură misterioasă care conduce clubul, nu se va da în lături de la nimic pentru a face ca puterea Tessei să-i aparțină.
Fără prieteni și hăituită, Tessa se refugiază la vânătorii de umbre de la Institutul din Londra, care jură să-i găsească fratele daca ea își va folosi puterea pentru a-i ajuta. Tessa descoperă că e fascinată, în aceeași măsură, de doi prieteni buni: James, a cărui frumusețe fragilă ascunde un secret mortal, și Will, cel cu ochii albaștri, ale cărui stări de spirit schimbătoare, alături de o ironie caustică îi țin pe toți la distanță… pe toți în afară de Tessa. Pe măsură ce căutarea lor îi atrage tot mai adânc în inima unei urzeli oculte care amenință să-i distrugă pe vânătorii de umbre, Tessa își dă seama că ar putea fi nevoită să aleagă între a-și salva fratele și a-și ajuta noii prieteni să salveze lumea… și că dragostea poate fi cea mai periculoasă magie.

DISPOZITIVE INFERNALE #2: PRINȚUL MECANIC

În lumea magică a Londrei victoriene, Tessa Gray și-a găsit în sfârșit locul, alături de vânătorii de umbre. Dar liniștea se dovedește a fi trecătoare când forțe întunecate din Conclav plănuiesc s-o înlăture pe Charlotte, protectoarea ei, de la conducere Institutului. Dacă se va întâmpla acest lucru, Tessa va ajunge pe străzi, pradă ușoară pentru misteriosul Magistru, care urmărește să se folosească de puterile ei în scopuri nu tocmai nobile.
Cu ajutorul lui Will și Jem, Tessa descoperă că războiul purtat de Magistru împotriva vânătorilor de umbre este cât se poate de personal. El îi învinovățește pentru o tragedie petrecută cu mult timp în urmă, din pricina căreia, susține el, viața îi fusese distrusă. Pentru a descoperi secretele trecutului, cei trei prieteni călătoresc din Yorkshire-ul învăluit în ceață spre un conac de care sunt legate povești cumplite; din cartierele sărăcăcioase ale Londrei spre o sală de bal fermecătoare, unde Tessa descoperă că adevărul despre originile ei este mult mai sinistru decât își închipuise vreodată.
Când se întâlnesc cu un demon mecanic, care-i transmite lui Will un avertisement, aceștia înțeleg că Magistrul le știe fiecare mișcare – și că unul dintre apropiații lor i-a trădat.
Tessa realizează că inima îi bate din ce în ce mai tare pentru Jem, însă dorința de a fi cu Will, în pofida stărilor lui sumbre, continuă să o tulbure. Dar ceva se schimbă în Will – zidul pe care băiatul și-l construise în jurul lui începe să se năruie. Dacă-l vor găsi pe Magistru, va putea oare Will să se elibereze de secretele sale și să-i ofere Tessei răspunsurile legate de originea și menirea ei?
În vreme ce căutarea Magistrului, dar și a adevărului, îi pune pe cei trei prieteni în situații primejdioase, Tessa înțelege că, atunci când amesteci dragostea cu minciunile, poți corupe chiar și cea mai curată inimă.

SERIE PUBLICATĂ LA EDITURA LEDA

PACHET DISPOZITIVE INFERNALE VOL. 1-2 LA UN PREȚ EXCEPȚIONAL
COMANDĂ AICI

Reclame

O părere la “SERIE DE WEEKEND #5: DISPOZITIVE INFERNALE DE CASSANDRA CLARE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s