SERIE DE WEEKEND #2: ACADEMIA VAMPIRILOR DE RACHELLE MEAD

ACADEMIA VAMPIRILOR #1: ACADEMIA VAMPIRILOR

DOAR CEA MAI BUNĂ PRIETENĂ TE POATE APĂRA DE DUȘMANII TĂI NEMURITORI…
Academia Sf. Vladimir nu este o școală ca oricare alta, ci un loc secret, ascuns în străfundurile pădurilor din Montana, în care moroii (vampiri vii și muritori) sunt educați în tainele magiei, iar tinerii dhampiri (jumătate oameni, jumătate vampiri) sunt antrenați să-i apere de atacurile sângeroase ale strigoilor (morți vii), cei mai înspăimântători și mai periculoși vampiri.
Rose Hathaway, o fată dhampir, se pregătește să devină gardă de corp pentru prietena sa cea mai bună, prințesa moroi Lissa Dragomir. Antrenamentul pentru lupta cu strigoii este unul dur și epuizant, iar, pe lângă intrigile și comploturile din Academie, situația ei se complică din cauza unei idile tăinuite și interzise. Având o legătură psihică ieșită din comun, cum nu s-a mai întâlnit de secole, cele două eroine încearcă să facă față amenințărilor…

ACADEMIA VAMPIRILOR #2: INIȚIEREA

CÂND IUBIREA ȘI GELOZIA SE CIOCNESC PE PÂRTIE, VACANȚA DE IARNĂ DEVINE SÂNGEROASĂ…
Lissa Dragomir este o prințesă moroi, cu un rarisim dar de a stăpâni magia spiritului. Ea trebuie apărată în orice moment de strigoi (morții vii), cei mai fioroși vampiri. Puternicul amestesc de sânge omenesc și vampiresc din venele Rosei Hathaway, cea mai bună prietenă a Lissei, o face să fie dhampir. Rose și-a dedicat viața unei misiuni mai mult decât primejdioase: s-o apere pe Lissa de strigoi, care și-au jurat s-o facă asemeni lor.
Un atac inopinat al strigoilor pune pe jar toată Academia Sf. Vladimir, care își trimite în grabă elevii într-o vacanță obligatorie la schi. Dar peisajul mirific de iarnă și stațiunea elegantă din Idaho nu oferă decât un iluzoriu sentiment de siguranță. Cum trei dintre elevi fug din cantonament pentru a-i ataca la rândul lor pe oribilii strigoi, Rose și Christian își unesc eforturile pentru a le sări în ajutor. Numai că eroismul are prețul lui…

ACADEMIA VAMPIRILOR #3: ATINGEREA UMBREI

CE S-AR ÎNTÂMPLA DACĂ DÂND GHES INIMII, ROSE ȘI-AR PIERDE CEA MAI BUNĂ PRIETENĂ PENTRU TOTDEAUNA?
Lissa Dragomir este o prințesă moroi, cu un rarisim dar de a stăpâni magia spiritului, Ea trebuie apărată în orice moment de strigoi (morții vii), cei mai fioroși vampiri. Puternicul amestec de sânge omenesc și vampiresc din venele Rosei Hathaway, cea mai bună prietenă a Lissei, o face să fie dhampir. Rose și-a dedicat viața unei misiuni mai multe decât primejdioase: s-o apere pe Lissa de strigoi, care și-au jurat s-o facă asemeni lor.
O premoniție întunecată încolțește în mintea lui Rose și umbre fantomatice prevestesc un rău cumplit ce se apropie tot mai mult de porțile de fier ale Academiei. Strigoii strâng cercul și cer răzbunare pentru viețile luate de Rose. Într-o luptă mai aprigă decât cel mai înfricoșător coșmar, Rose va trebui să aleagă între viață, dragoste și cele două ființe care contează cel mai mult pentru ea… dar oare alegerea ei înseamnă că doar unul dintre ei va supraviețui?

ACADEMIA VAMPIRILOR #4: JURĂMÂNT DE SÂNGE

PÂNĂ UNDE VA MERGE ROSE CA SĂ-ȘI ȚINĂ JURĂMÂNTUL?
Atacul recent de la Academia Vampirilor a fost cel mai violent din istoria școlii, sacrificând vieți de elevi moroi și dhampiri, profesori și gardieni. Ba, mai mult, strigoii au luat cu ei un număr mare de victime…
Dar pentru Rose una singură contează… Dimitri Belikov. Și este obligată acum să aleagă: fie își respectă jurământul vieții, acela de a o apăra pe Lissa – cea mai bună prietenă a ei și ultima supraviețuitoare a neamului Dragomir -, fie să renunțe la Academie și să se aventureze în lume, vânându-l pe bărbatul iubit. Va trebui să meargă până la capătul pământului ca să-l găsească pe Dimitri și să-și respecte jurământul pe care i l-a făcut, implorată de el. Dar întrebarea este, atunci când va sosi momentul, va mai vrea el să fie izbăvit? Iar Rose, va găsi ea tăria de a-l ucide?

ACADEMIA VAMPIRILOR #5: LIMITELE SPIRITULUI

DIMITRI I-A ACORDAT LUI ROSE O ULTIMĂ ȘANSĂ. DAR ALEGEREA FĂCUTĂ DE EA NU A FOST CEA BUNĂ…
După o lungă și tulburătoare călătorie până în orașul natal al lui Dimitri din Siberia, Rose Hathaway s-a întors la Sf. Vladimir – și la cea mai bună prietenă a ei, Lissa. Sunt în pragul absolvirii, iar fetele de-abia așteaptă ca viața de dincolo de porțile de fier ale Academiei să înceapă. Dar inima lui Rose încă mai tânjește după Dimitri, și știe prea bine că el pândește ascuns undeva, nu departe.
Nu a reușit să-l ucidă atunci când a avut șansa. Iar acum, cele mai rele temeri ale ei sunt pe cale să se adeverească – Dimitri, strigoiul, o vânează. Numai că de data aceasta nu mai vrea să o convingă să i se alăture, ci s-o ucidă.

ACADEMIA VAMPIRILOR #6: SACRIFICIU FINAL

ULTIMUL EPISOD CUTREMURĂTOR DE LA ACADEMIA SF. VLADIMIR
Zarurile au fost aruncate.
Crimă. Dragoste. Gelozie. Și sacrificiu final.
Regina a murit și lumea Moroilor nu va mai fi niciodată la fel. Pe Rose, victima unei înscenări, o așteaptă o execuție nedreaptă – se pare că nici chiar Dimitri nu o va mai putea salva acum… Iar Lissa este implicată într-o luptă pe viață și pe moarte pentru tronul regal.
Fetele se văd nevoite să se bazeze pe dușmani și să-i pună sub semnul întrebării pe cei în care aveau încredere…
Dar dacă singura soluție ar fi de fapt să jertfească ceea ce este mai important pentru ele? Să se sacrifice una pe alta.

SERIE PUBLICATĂ LA EDITURA LEDA

Reclame

O părere la “SERIE DE WEEKEND #2: ACADEMIA VAMPIRILOR DE RACHELLE MEAD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s