INTERVIU. LISSA PRICE VORBEȘTE DESPRE ROMANUL DE DEBUT, STARTERS

Un nou thriller SF!

Starters, romanul de debut al autoarei Lissa Price, o urmează pe adolescenta de 16 ani pe nume Callie, într-un thriller futuristic de mare concept. Callie și-a pierdut părinții după un genocid care a distrus lumea, cu excepția celor care erau deja vaccinați – foarte tânăra (Starters) și foarte bătrânul (Enders). În încercarea de a face o viață mai bună pentru ea și pentru fratele ei, în vârsta de 7 ani, Callie se îndreaptă către Prima Destinație, o companie condusă de o figură misterioasă cunoscută doar ca Bătrânul. Prima Destinație angajează tineri pentru a le închiria corpurile lor seniorilor. Callie, ademenită de speranța unei vieți mai bune, este de acord să-și închirieze corpul. Și totul pare un plan perfect până când realizează că cel care îl închiriază intenţionează să comită crime în corpul ei în cazul în care ea nu găsește o cale să-l oprească.

ENTERTAINMENT WEEKLY: De unde ți-a venit ideea pentru Starters?
LISSA PRICE: Am încercat să obțin un vaccin antigripal cu câţiva ani în urmă si nu aveau suficient vaccin. Cred că unul dintre loturi era stricat. În orice caz, guvernul american a stabilit un sistem de triaj, oferindu-l celor foarte tineri și celor în vârstă, precum şi infirmilor. Mă gândeam, ce s-ar fi întâmplat în cazul în care această boala ar fi fost mortală, o boală ucigașă? Singurii rămași în viață ar fi cei mai vulnerabili membri ai societăţii noastre.

EW: Cât de departe în viitor este fixat Starters? Nu specifici, dar nu pare foarte diferit de lumea noastră actuală.
LP: Nu am intenționat să-l fixez într-un an, în mare parte pentru că, o dată ce treci de această dată îți pierzi credibilitatea. Ai perfectă dreptate, este un viitor apropiat. Am vrut ca cititorii se să identifice îndeajuns cu sistemul, astfel încât ar putea apoi, vedea ce este nou în această lume – poziția ciudată – mediul formării războiului în Starters și Enders.

EW: Nu știm foarte multe despre Michael până în prezent. Vom obține mai multe informații despre el în a doua carte?
LP: Este comentariul pe care îl primesc înainte ca a doua carte să fie gata încă – „Vrem să știm mai multe despre Michael!” Am scris o scurtă poveste anterioara numită Portretul unui Starter, spusă din punctul de vedere al lui Michael. Acesta oferă cititorului o introspecție în caracterul său. Și în cartea a doua, veți găsi mult mai multe despre Michael.

EW: Urmează Enders și deja mor de nerăbdare să o citesc. Ce ne poți împărtăși despre a doua carte?
LP: (Râde.) Este grozavă! Nu vreau să vă spun nimic, dar vă promit că vor fi răsturnări de situaţie şi surprize majore.

EW: De unde se va relua față de Starters?
LP: Începe exact din punctul în care s-a încheiat Starters – nu exisă un decalaj de timp. Cred că acel moment a fost intrigant, și mai aveam multe de spus.

EW: În Starters, Bătrânul este principalul inamic. Va fi același „tip rău” în Enders?
LP: Cineva va trebui să-ți înlocuiască corpul, dacă îți spun asta.

EW: Trilogiile par a fi la modă acum. De ce numai două cărți din această serie?
LP: A fost ideea agentului meu. E genială. Ea m-a întrebat „Poți spune această poveste în două părți?”. De vreme ce scrisesem doar prima carte, și vroiam să cooperez, am spus „bineînțeles”. Acum descopăr că îmi place foarte mult să spun o poveste în acest format.

EW: Dorești să mai adaugi ceva despre Starters sau Enders?
LP: Random House a făcut un minunat trailer de acțiune, înfiorător. Va fi difuzat în 80 de cinematografe din 10 orașe, înaintea începeri filmului Jocurile Foamei, în weekend-ul de deschidere, iar mostre cu capitolul introductiv Starters vor fi distribuite cinefililor. Unii critici au iubit modul în care Starters se citește ca un film. De fapt, în această lună, agentul meu de film de la IMC va scoate scenariul pe care l-am scris, bazat pe carte. Acest lucru este neobişnuit şi suntem foarte încântaţi.

Reclame

4 păreri la “INTERVIU. LISSA PRICE VORBEȘTE DESPRE ROMANUL DE DEBUT, STARTERS

  1. Coperta imi place la nebunie tocmai pentru ca e mai ciudata… chiar destul de sinistra. Si din cate am inteles eu din actiunea romanului, cred ca se potriveste perfect.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s