INTERVIU. CASSANDRA CLARE VORBEȘTE DESPRE PRINȚUL MECANIC ȘI URMĂTOAREA CARTE DIN SERIA INSTRUMENTE MORTALE

Cea mai bună autoare a anului 2011 pe Goodreads

ENTERTAINMENT WEEKLY: Ştiu că e încă devreme, dar ce fel de răspuns ai primit pentru Prințul Mecanic?
CASSANDRA CLARE: Am primit un răspuns minunat până în prezent. Întotdeauna iți faci griji, deoarece fiecare carte este diferită. Oamenii spun că „După a șasea carte tipărită trebuie să te fii obișnuit.” Dar nu te obișnuiești niciodata. E ca și cum ai avea un copil. Fiecare apariţie în lume este diferită și urmează să fie întâmpinată cu un răspuns diferit. Știu că am pus o mulţime din inima şi sufletul meu în această carte. Am iubit să o scriu, dar are părți care sunt foarte triste. Când răscolești cititorii în străfundurile sufletului, câteodată se pot supara.

EW: Că veni vorba, a fost un final destul de trist! Cum au reacționat oamenii la povestea lui Jem, Tessa și Will?
CC: Dureros. Au fost o mulţime de răspunsuri pline de sensibilitate și preocupare care au fost foarte interesant de citit… Trebuie să reziști lacrimilor cititorilor. A fost interesant pentru că știam incotro merg aceste personaje. Aceasta a fost întotdeauna concepția cărții. Mi-am dorit cu adevărat să scriu despre un triunghi amoros care să fie un triunghi perfect. Cele mai multe triunghiuri amoroase sunt un fel de dragostea „V”. Punctul A, punctul B și fata sau băiatul care este iubit de cele două persoane. Dar am vrut să fac ceva care să arate ca un triunghi perfect unde fiecare punct are o relație. Deci, ştiţi, relația fraților de sânge Will și Jem a fost la fel de importantă ca dragostea lor pentru Tessa și viceversa. Astfel că, nici o parte a acestui triunghi nu putea fi ruptă fără suferință. Și asta cred că o face dificil de citit pentru că nu ești convins cum poți ieși din această situație fără a zdrobi un punct al triunghilui. Şi zdrobind orice punct va aduce suferință pentru toată lumea.

EW: Probabil că nu-mi vei spune cu cine va rămâne Tessa. Dar ştii deja cine este norocosul?
CC: Știu, cu siguranță, spre cine se îndreaptă și ce se va întâmpla. Știu cum se va termina. Simt că oamenii vor fi un pic surprinși, dar sper că vor fi satisfăcuți de final și ca-l vor găsi potrivit. Pentru mine este.

EW: În Prințesa Mecanică (cea de-a treia și ultima carte a seriei Dispozitive Infernale) ne dăm seama exact de unde provine Tessa? Will este convins că nu poate fi urmașa unui demon și a unui urmăritor de umbre.
CC: Will are dreptate. Nu este posibil. Urmașul unui demon și al unui urmăritor de umbre se naște întotdeauna mort. Nimeni nu a văzut așa ceva. Nu s-a întâmplat niciodată. Întrebarea este, este posibil în cazul Tessei? Este acest lucru adevărat? Sau este o altă poveste în spatele existenței ei și de ce ea este ceea ce este? Veţi obţine o imagine completă şi întreaga istorie a modului în care a ajuns ea să fie, şi modul în care părinţii ei sunt implicati, şi cel în care îngerul ei mecanic este implicat.

ÎN CONTINUARE: CLARE DEZVĂLUIE CINE ESTE CU ADEVĂRAT WOOLSEY SCOTT!

EW: Știu că Tessa își face apariția în Orașul de Sticlă. Mai sunt și alte surprize ca aceasta ascunse pe parcursul celor două serii?
CC: Mai sunt. În Orașul Îngerilor Căzuți, Jace este într-o închisoare din Orașul Tăcut. Este într-una din celulele închisorii, când vede inițialele JG zgâriate pe perete. Deci, umm, spoiler! Aceasta este Jessamine. Se presupune a fi un indiciu despre ceea ce se întâmplă cu ea (în Prințesa Mecanică). Cum a obţint ea acele iniţiale? Cu cât dai mai multe detalii și o formă, cu atât lumea pare mai reală. Acest lucru a fost făcut acum 150 ani și este încă acolo, pe peretele din Orașul Tăcut. Şi acum ştiţi cum a ajuns acolo. Te face să te simți ca și cum Orașul Tăcut are o istorie. Nu este doar un loc unde sunt închisori. Are o istorie adevărată și cunoști oamenii care au fost închiși acolo.

EW: Deci, la ce să se aștepte cititorii de la Prințesa Mecanică?
CC: Vom sări cu două luni mai târziu de sfârșitul Prințului Mecanic. Will a avut șansa să le spună oamenilor secretul său. Oamenii au avut timp să se obișnuiască cu el. Vom vedea care va fi reacția lor. Cecily va avea timp să se familiarizeze cu Institutul. Şi, practic, pentru că este a treia carte ne vom confrunta cu întoarcerea Magistrului și cu punctul culminant al tuturor planurilor sale. Şi cum Jem este un ceas care ticăie. Cât timp va mai trăi? Cât timp mai are? Ce va însemna asta pentru celelalte personaje? Toate acestea laolalta.

EW: Și ceva despre Orașul Sufletelor Pierdute, următoarea carte din Instrumente Mortale?
CC: Orașul Îngerilor Căzuți s-a încheiat în suspans. Acest lucru a fost la fel de iubit şi urât de către cititori mei. (Râde) Jace este în situația în care are nevoie să fie salvat. Dar el nu mai este într-adevăr Jace. Deci, întrebarea este, până unde ai merge pentru iubire? Și dacă ar trebui să faci un lucru imoral pentru un motiv moral deoarece iubești pe cineva atât de mult? În ce punct ar trebui să te oprești să încerci să salvezi acea persoană, pentru că este rău pentru toată lumea, chiar dacă o iubești atât de mult? Aceasta este tensiunea centrală care desparte personajele în Suflete Pierdute. Grupul care doreşte să-l salveze mai mult decât orice altceva și grupul care este dispus să-l sacrifice pentru binele mai mare.

EW: Mai vrei să adaugi ceva?
CC: O mulţime de oameni m-a întrebat despre unele dintre personajele care apar în Prințesa Mecanică, precum Aloysius Starkweather și Woolsey Scott. Multora le-a plăcut Woolsey Scott, iar acest lucru m-a bucurat pentru că a fost foarte distractiv să scriu despre el. Aş spune că Woolsey, în special, este important pe tot parcursul cărții Orașul Sufletelor Pierdute pentru că el este fondatorul Pretorului Lupus, deci vom merge mai mult în detaliu despre ei şi ceea ce fac. Vom întâlni urmaşii lui Woolsey în Orașul Sufletelor Pierdute, şi cred că acest lucru va fi distractiv.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s