RECENZIE ~ NU PLÂNGE SUB CLAR DE LUNĂ DE HEATHER DAVIS

Și totul începe atât de simplu… Tu. El. Luna.

NPCL

Lumina lunii îți poate schimba radical viața. Și totul începe atât de simplu… Tu. El. Luna. Te-ai ars!
De acord, poate că în ultima vreme Shelby a făcut câteva greșeli cu băieții (dar de unde să știe că Wes „împrumutase” acel Porsche?). Însă mama ei reacționează de-a dreptul exagerat când o prinde seara – după ora la care ar fi trebuit să fie în casă – sărutându-se cu un coleg de liceu.
Urmarea? Toare planurile de vară ale fetei sunt anulate, iar ea se vede nevoită să-și facă bagajele și să plece într-o tabără de reeducare. Adio rochie de bal! Adio bocanci de mers în drumeții!
Dar Tabăra Semilunii devine un loc interesant când în cale îi apare fermecătorul Austin Bridges al III-lea, fiul unei vedete rock. Tânărul ascunde însă un teribil secret, pe care i-l dezvăluie noii sale prietene: este vârcolac! Shelby știe limpede că nu ar trebui să se încurce cu un băiat care i-ar complica viața, dar nu poate întoarce spatele unui tip aflat la greu, mai ales când acesta arată atât de bine!
De aici nu mai este decât un pas până la o poveste de iubire din care nu lipsește magia clarului de lună…

Nu plânge sub clar de lună de Heather Davis este un roman în care realul se îmbină perfect cu elementele fantasy, abordând atât realitățile vieții de familie cu care se confruntă un adolescent cu un părinte vitreg, cât și problemele întâmpinate în societate de cel care provine dintr-o familie de vârcolaci.
Rămasă fără mamă și cu un tată căruia îi pasă mai mult de noua lui soție, Shelby este o adolescentă care își face propriile alegeri și nu poate fi învinovățită pentru asta. Doar că, aceste alegeri ajung să îi schimbe viața atunci când, prinsă de mama ei vitregă sărutându-se cu un coleg de liceu, este nevoită să-și schimbe planurile de vacanță și să-și facă bagajele pentru o tabără de reeducare. Din fericire pentru ea, nu este Canionul Roșu, ci Tabăra Semilunii, unde îl întâlnește pe Austin Bridges al III-lea, un tip fermecător care îi atrage atenția în mod deosebit.
El ascunde însă un secret teribil care o face pe Shelby să intre în și mai multe belele: este vârcolac! Și, deși încearcă să stea departe de el, nu se poate abține să nu-i sară în ajutor atunci când acesta trebuie să își recupereze medicamentele care îi opresc transformarea. Astfel, cei doi devin foarte apropiați până în momentul în care sunt nevoiți să se despartă, Shelby fiind descoperită și trimisă în tabăra de coșmar, Canionul Roșu.
Austin își respectă însă promisiunea făcută și se sacrifică alăturându-se taberei în care se află Shelby. Revederea este una mai mult decât plăcută și de aici nu mai este decât un pas până la o poveste de iubire, din care nu lipsește magia clarului de lună…
Nu plânge sub clar de lună este un volum perfect pentru adolescenți. Stilul foarte natural al autoarei și tendința către o exprimare destul de simplistă te fac să te gândești că într-adevăr citești o carte scrisă de o adolescentă.
Scrisă într-un ritm alert, decupaj de scenariu de film, cartea te ține cu sufletul la gură până la final.

Și poate, dacă ești suficient de norocoasă ca să ai pe cineva care ține cu adevărat la tine, cineva în care să ai încredere, cineva care să-ți aducă aminte că trebuie să crezi în tine, poți să supraviețuiești oricărei încercări – unei familii de nebuni, unei tabere militare dintr-un deșert. E posibil ca lumina lunii să aibă puteri speciale, dar iubirea este de fapt adevărata magie în lume.
Doar iubire.

Nu plânge sub clar de lună, Heather Davis, traducere din limba engleză de Carmen Botoșaru, Editura LEDA, 2010, 304 pag.

star-rating-icon star-rating-icon star-rating-icon

Reclame

2 păreri la “RECENZIE ~ NU PLÂNGE SUB CLAR DE LUNĂ DE HEATHER DAVIS

  1. chiar acum 2 zile am terminat cartea.a fost fantastica!m-o enervat ca shelby nu vroia sa-l sarute..:Pdar ador expresia „Și totul începe atât de simplu… Tu. El. Luna.Te-ai ars!”…e chiar la inceputul cartii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s