RECENZIE AMURG VOL. 1 – AMURG DE STEPHENIE MEYER

Fructul interzis…

Rezumat: Amurg, primul volum al seriei cu același nume scrisă de Stephenie Meyer, prezintă o altfel de poveste de dragoste dintre o fată obișnuită și un vampir. Bella Swan este genul de adolescentă tipică, împiedicată și nesigură pe ea, care dă piept cu greutățile vieții de licean și se maturizează odată cu trecerea timpului. Viața ei se schimbă total din momentul în care se mută în ploiosul și aparent banalul orășel Forks, ca să locuiască cu tatăl ei. Din prima zi la noua școală atenția ei este atrasă de copiii adoptivi ai doctorului Cullen, în special de Edward, băiatul cu piele palidă și ochi pătrunzători. La rândul său, nici lui Edward nu îi este indiferentă Bella, neînțelegând de ce nu-și poate folosi puterea asupra ei. De ce nu-i poate citi gândurile așa cum face cu toți cei din jurul lui? Deși această întrebare îl frământă, încearcă să stea departe de eleva cea nouă, fiind conștient de pericolul permanent la care o expune de fiecare dată când se văd. Dar nici măcar vampirii nu se pot împotrivi iubirii, și astfel, între cei doi începe o frumoasă poveste de prietenie care se transformă în ceva serios atunci când Bella devine ținta unui vampir sadic pe nume James, ea fiind nevoită să fugă din Forks. Edward realizează că nu mai poate trăi fără Bella și pleacă în căutarea ei. Deși este aproape ucisă de James, Edward și familia sa reușesc să o salveze și o ajută să se întoarcă cu bine acasă. Reîntorși în Forks, Bella și Edward participă la balul de absolvire al liceului, unde fata își exprimă dorința de a deveni vampir, dorință pe care iubitul ei refuză să i-o îndeplinească.
Va reuși Bella să-și convingă iubitul să o transforme în vampir? Vor putea cei doi să rămână împreună în ciuda tuturor pericolelor care îi pândesc?

Notă: 4/5 deoarece reușește să stârnească interesul încă de la primele pagini. Povestea abordată într-un mod diferit față de poveștile romantice cu vampiri captivează datorită stilului unic în care este scrisă. Un stil caracterizat prin simplitate, fluență, empatie și descrieri care „te teleportează” direct în paginile romanului. Este o carte plină de dragoste, acțiune și suspans care menține trează atenția cititorului până la ultima pagină.

Titlu original: Twilight
Autor: Stephenie Meyer
Traducere: Laura Frunza
Nr pagini: 384
Apariție: 2009
Editura: RAO

Puteți comanda cartea aici.

Reclame

4 păreri la “RECENZIE AMURG VOL. 1 – AMURG DE STEPHENIE MEYER

  1. Am citit si eu Amurg mai pe cand a aparut si la noi. Din punctul meu de vedere este o lucrare usoara si destul de draguta pe alocuri, dar nu un roman extraordinar. Totusi macar primul volum mi-a placut cat de cat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s